Hintázik a baba!

Mióta Miranda babája megszületett a Szex és New York sorozatban, a legtöbb lány tudja, hogy egy babahinta mennyire hasznos is lehet egy újdonsült anyukának. Bizony a ringató mozgás a legnyűgösebb babákat is képes megnyugtatni, így biztosítva egy kis pihenőt a szülőknek. Nem utolsósorban a babahintába téve akkor is biztonságban tudhatjuk a kisbabánkat, amikor éppen nem alszik és mi főzünk vagy éppen valami babára veszélyesebb dolgot csinálunk, és nem lehet a karunkban.

Minden baba ösztönösen igényli az édesanyja karjában való ringatást. Ez teljesen normális fizikai szükséglete a babádnak, hiszen már az anyukája pocakjában is hónapokon át ringatózott. Nem véletlen az, hogy a síró kisdedeket karban ringatva lehet a legkönnyebben megnyugtatni és elaltatni. Mivel nem mindig tudjuk karba venni a kicsiket, ilyenkor ajánlott a babahinta használata. A hintában a ringatás hatására és a benne vagy az esetleg rajta lévő játékfigurák mozgását figyelve, könnyen álomba szenderülhet a baba.

Fontos, hogy ha a babának keresel hintát, akkor olyat válassz, ami már újszülött kortól használható. Minőségi anyagokból készüljön, hisz a kicsi akár hosszabb időt is el fog benne tölteni. Nézzük meg az egyes hinták extra funkcióit, hogy mik azok, amikre nekünk igazán szükségünk van. A zenélő funkciók segíthetnek a baba figyelmét lekötni és a nyugtalanabb napokon megnyugtatni. De választhatunk ajtóra tehető vagy akár vetítésre alkalmas hintát is. De persze maradhatunk a hagyományos felakasztható változatnál is, de ilyenkor figyeljünk arra, hogy a rugója és a kötélzete strapabíró minőségi anyagból készüljön.

A babahintákra is igaz, hogy nem szükséges belőlük megvásárolni a legdrágábbat, a lényeg, hogy nézzük meg, hogy milyen súlyhatárig használhatóak, mert vannak olyanok, amik csak 9 kg-ig.